♦
Principalele moduri de administrare pentru uleiurile esențiale !
Uleiurile esențiale sunt utilizate ca remedii naturale datorită numeroaselor beneficii aduse organismului. Pentru a beneficia de efectele acestora, afla mai multe detalii despre principalele moduri de administrare a uleiurilor esențiale dar și precauțiile pe care trebuie să le ai în vedere in timpul utilizarii lor !
♦
Atentionari:
• Nu aplicați niciodată un ulei esențial nediluat direct pe piele !
• Nu se administreaza intern decat la recomandarea si sub supravegherea unui specialist !
• Nu se recomandata utilizarea uleiurilor esentiale in perioada de sarcina sau alaptare !
• Asigurați-vă că uleiurile esențiale nu se lasa la indemana sau vederea copiilor !
• Persoanele care sufera de astm, epilepsie vor consulta medicul sau terapeutul !
• A se evita in special contactul cu ochii si mucoasele membranare !
• Depozitați uleiurile esențiale departe de lumina soarelui, într-un loc întunecat și răcoros.
• Nu depozitați uleiurile esențiale lângă o sursă de căldură (calorifer, aragaz, etc).
• Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice.
• Anumite uleiuri esențiale, în special cele de citrice, sunt fototoxice, dacă expuneți pielea la soare, după ce ați aplicat pe ea ulei esențial, este posibil ca aceasta să se decoloreze. Din această cauză, recomandăm evitarea expunerii la razele solare după utilizarea uleiurilor esențiale de citrice !
♦
Recomandari:
Inainte de utilizarea unui ulei esential, testați reacția acestuia direct pe propria dvs piele, prin aplicarea unei foarte mici cantități într-o zonă de piele sensibilă (recomandăm partea interioară a antebrațului). În cazul în care, în următoarele ore, nu apar mâncărimi, usturimi, roșeață sau alte reacții ale pielii, înseamnă că uleiul respectiv nu vă provoacă reacții alergice. În cazul în care ați aplicat pe piele (accidental sau nu) un ulei esential care a provocat reacții neplăcute (arsură, usturime, mâncărime), aplicați pe locul dureros un ulei de bază, gras. Dacă, în mod accidental, o picătură de ulei esențial a ajuns în ochi, ștergeți zona afectată cu un ulei de bază (pe o bucată de bumbac), apoi clătiți cu multă apă. Dacă senzația neplăcută de usturime continuă, prezentați-vă de urgență la medic. Evitați contactul uleiului esențial cu zonele foarte sensibile ale corpului: ochi, gură, mucoase, interiorul urechii. În cazul rănilor deschise, există câteva uleiuri cicatrizante care pot fi aplicate, însă intotdeauna diluate intr-un ulei vegetal !
In cazul uleiurilor esentiale se recomandă ca majoritatea uleiurilor să fie diluate într-un solvent natural, pe care îl vom numi bază purtătoare, înainte de aplicarea pe piele. Această bază este reprezentată în general de uleiurile si unturile vegetale: ulei de cocos (fracționat sau nu), de migdale dulci, de măsline, de avocado, unt de shea etc.
Gradul de diluare depinde de vârsta persoanei care va folosi uleiul, de afecțiunea care se vrea ameliorată, de starea de sănătate a persoanei, uneori și de tratamente medicamentoase concomitente etc. Copiii, femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni grave, persoanele în vârstă trebuie să utilizeze cu mare precauție uleiurile esențiale. Dacă sunt folosite prin inhalare, nu este necesară diluarea uleiurilor esențiale în baze purtătoare !
♦
Administrare Uz Extern :
• Plasture Transdermic | Un plasture transdermic este un plasture care se atașează direct pe piele și conține un amestec de uleiuri esentiale diluate in uleiuri vegetale. Mixul de uleiuri din plasture este absorbit în corpul dumneavoastră într-o perioadă de timp de circa 24 ore. Dacă preferați să nu faceti inhalatii, masaj sau sa ingerati uleiurile esentiale in capsule, atunci un plasture transdermic este o opțiune excelenta pentru administrarea uleiurilor esentiale dorite.
♦
Observatii:
Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dvs. sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele sau tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc.
♦
Precizare:
Daca aveti afectiuni medicale adresati-va de urgenta medicului d-voastră. Efectele uleiurior esentiale difera de la un caz la altul in functie de organismul fiecaruia, perioada de administrare, sau de stilul de viata. Toate informatiile prezentate pe site au caracter informativ. Folositi informatiile prezentate pe site numai pentru informarea personala. Atentie ! Pozele produselor afisate pe site au caracter informativ si nu reprezinta obligatie contractuala din partea companiei Nutramax Trade srl !