Bun venit in lumea Microplantelor & Germenilor | Creșteți-vă acum propriile microplante si germeni superfood in confortul locuintei voastre !
In aceasta categorie va oferim o gama diversa de kituri pentru cresterea microplantelor si a germenilor in confortul locuintei voastre. Aveti la dispozitie si o varietate mare de seminte organice, specifice pentru crestrea microplantelor si a germenilor. Va dorim mult succes in cresterea germenilor si microplantelor. Toate produsele din categoria Germeni & Microplante | NU sunt disponibile pentru comercializare in acest moment | Va multumim pentru intelegere !
♦ Microplantele & Germenii au devenit o cultură importantă, dacă nu chiar dominantă, în agricultura viitorului !
Avantajele cultivării de microplante sunt: densitatea de nutrienți (mult) mai mare decât la o planta matură per unitatea de greutate, fiind de pana la 40 ori, un ciclu de crestere si cultivare scurt, de: 7- 14 - 21 zile (in functie de specie) cu un consum redus de energie, apă și teren agricol, o poluare redusă a mediului înconjurător, fiind o mâncare curată, nu necesită pesticide și îngrășăminte. Cercetări suplimentare le recomandă și pentru alte utilizări, cum ar fi cultivarea hranei în spațiu, atât datorită cerințelor reduse, cât și datorită potențialului lor imens in antioxidanti, vitamine, minerale dar si alte substante benefice pentru organismul uman !
Potrivit specialiştilor, microplantele au mult mai mulți nutrienți decât părțile comestibile ale plantelor mature, de pana la 40 de ori şi au aromă și gust mult mai intens decât plantele mature. De exemplu: vlăstarii de broccoli au de peste 30 de ori mai mulți nutrienți decât partea comestibilă a plantei mature (per unitatea de greutate, desigur). Avantajul suplimentar este că îi poți consuma fără procesare termică, ceea ce păstrează substanțe active care altfel s-ar pierde (cum ar fi enzimele). Concret, ca să obții aceleași substanțe benefice din broccoli, poți mânca 35 gr de vlăstari sau 1 kg de broccoli matur !
♦ De retinut !
• Microplantele sunt situate în categoria „alimentelor minune” datorită concentrației foarte mari de vitamine, minerale și antioxidanți !
• Microplantele contin de pana la 40 ori mai multe minerale, antioxidanți, vitamine, etc, decat plantele mature !
• Potentialul benefic al microplantelor este imens pentru sanatatea organismului uman !
• Care este diferența dintre germeni și microplante ?
Germeni sunt plante in stadiul germinativ de dezvoltare. Germenii sunt semințe germinate care au doar câteva zile și adesea sunt consumate întregi. Germinarea semintelor include capacitatea acestora de a germina si a prospera în condiții de interior, fiind componente preferate pentru anumite cerințe alimentare.
• De ce sunt germenii unici ?
Germenii sau mugurii sunt versiuni mai tinere de microplante. Germenii se numesc astfel deoarece sunt seminte care au germinat si au incoltit. Germenii sunt adesea consumați întregi, inclusiv sămânța, rădăcinile și lăstarii. Semințele germinate care au trei până la cinci zile sunt în mod normal considerate muguri. Germeni sunt în general de 2 până la 5 cm, de obicei nu formează frunze adevărate și nu necesită lumină pentru a germina. Germenii nu au nevoie de ventilație și lumina adecvata fiind adesea mai ieftini de cultivat decât microplantele.
Exemple de germeni: germeni de broccoli, germeni de trifoi, germeni de fasole mung, germeni de muștar, germeni de ceapă, germeni de soia, germeni de grâu, si lista poate continua !
• De ce sunt Microplantele unice ?
Microplantele asa cum le spune si numele, sunt mici plante tinere care sunt cultivate cu câteva zile înainte ca frunzele lor să fie recoltate, lăsând rădăcinile și tulpinile intacte.
Microplantele sunt muguri care au crescut de șapte până la paisprezece zile, și au de obicei, 8 până la 15 cm inaltime. Microplantele formează frunze adevărate și necesită ventilație și lumină pentru a crește. Când sunt cultivate între șapte și paisprezece zile, acestea sunt deja considerate microverzi. Microplantele, denumite și microgreens sau vlăstari, sunt plante tinere, aflate în primul stadiu de dezvoltare (de obicei tulpina și primele două frunze). Se consumă ca atare și sunt incluse de nutriționiști în categoria SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine șamd).
Microplantele sunt în general mai scumpe decât germenii numiti si muguri, deoarece au trecut prin mai multe procese de creștere. Microplantele conțin mai mulți nutrienți și fibre decât germenii. De retinut ca se mănâncă doar tulpinile și frunzele microplantelor. Semințele de microplante sunt adesea cultivate în sol, dar si pe anumite medii de crestere hidroponica. Pentru mediul de creștere practic, aveți două opțiuni atunci când vine vorba de selectarea mediului pe care doriți să îl utilizați: mediu pe bază de sol sau mediu fără sol. Mediul pe bază de sol necesită puțin sol, în timp ce mediul fără sol poate folosi nucă de cocos, perlit, vermiculit sau mediu de crestere un substrat hidroponic de nuca de cocos sau canepa naturala. Pot germenii să devină microplante ? Da, germenii pot fi cultivați pana ajung in stadiul de microplante verzi, permițându-le să dezvolte frunze. Microverzile sunt, în general, recoltate mai târziu decât germenii.
Dincolo de beneficiile evidente, date de numeroase vitamine și minerale, studii adunate în zeci de ani de cercetare semnalează potențialul curativ al microplantelor, uneori în boli grave sau cronice. Anumite specii de microplante au un conținut ridicat de proteine și se pretează foarte bine la folosirea în produse destinate celor cu activitate fizică intensă. Amintim aici microplantele de mazăre, linte și năut. Microplante cu conținut ridicat de fibre: broccoli, fasole mung, năut.
Efect antioxidant, detoxifiere. Cea mai puternică microplantă cu efect antioxidant, detox, este iarba de grâu. Sucul de iarbă de grâu are inclusiv aplicații medicale documentate științific. Alte microplante cu efect antioxidant sunt sfeclă roșie, varză roșie, gulia roz. Calciu au microplantele de broccoli, sfeclă roșie, varză roșie, busuioc verde.
Multe microplante conțin vitamina C în proporții impresionante: broccoli, linte, mazăre, măcriș verde, gulie roz, năut, creson. Microplantele de floarea soarelui au vitamina D. Adesea numite de nutriționiști „un aliment complet” sau „bombe nutriționale”. Au și un efect de alcalinizare a organismului.
Microplanta floarea soarelui are tot complexul de vitamine B în cantități impresionante. Alte microplante cu vitamina B sunt lintea, gulia roz. Microplante de muștar verde și gulie roz au vitamina K, microplantele de ridiche roșie și ridiche chinezească au vitamina U.
Diverse minerale (Fe, Cu, Zn, Mg) contin microplantele de năut (Fe, Zn, Mg), creson (Fe), floarea soarelui (Cu, Mg, Zn), fasole mung (Cu, Zn), busuioc verde (Fe).
Antociani au microplantele de ridiche roșie și amarant roșu.
In acest moment există două direcții majore de utilizare a microplantelor. Prima este utilizarea în domeniul culinar și exploatează aspectul lor și faptul că de obicei au un gust intens și/sau o aromă puternică. A doua direcție de utilizare exploatează densitatea de nutrienți din microplante. Există un potențial foarte mare pe piața de retail FMCG. Deocamdată microplantele sunt căutate în special de cei care vor să mănânce sănătos și să aibă o dietă variata si echilibrată.
• Concluzie
Acum dupa ce ati parcurs scurta noastra nota informativa, știți cu siguranta care este diferența dintre germeni și microverzi. Astfel va este mai ușor să faceți alegerea potrivită atunci când vine vorba de a le creste și de a le consuma. Germenii sunt mai fragezi și mai tineri, fiind recoltați în trei până la cinci zile. Microgreens durează 7 zile până la 15 zile pentru a se recolta și sunt, în general, mai hrănitori decât germenii. Unii germenii pot fi cultivați timp mai indelungat si astfel ei se transforma în microverzi. Există mai multe opțiuni pentru microverzi decât pentru muguri atunci când vine vorba de scopuri culinare. Acum puteți produce cu ușurință germeni și microverzi in confortul locuintei dvs !
Indiferent ce ati alege, germeni sau microverzi, nu puteți greși niciodată, în plus, fiecare având proprietăți unice, puteți utiliza muguri și microverzi într-o varietate de moduri.
Salatele, sandvișurile, prăjelile și smoothie-urile sunt cele mai simple și mai delicioase moduri de a încorpora aceste opțiuni verzi santoase, delicioase și extrem de hrănitoare !
Va dorim mult succes si cultivare usoara cu mult spor !