
♦ Pulberea de Scortisoara are remarcabile proprietati medicinale fiind utilizata cu succes ca adjuvant in terapia complementara si alternativa in tratarea diverselor afectiuni, avand multiple efecte benefice. Pulberea de Scortisoara contine polifenoli, antioxidanți și minerale, cum ar fi manganul, calciul, fierul, fibre alimentare dar si uleiurile volatile din compozitia sa, toate avand o impresionanta varietate de utilizari medicinale. Printre cele mai cunoscute beneficii ale Scortisoarei putem enumera urmatoarele:
• Reduce riscul bolilor de inima:
Scortisoara a fost corelata cu un risc redus de boli de inima, cea mai frecventa cauza de deces prematur la nivel mondial. Ea reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului LDL si al trigliceridelor, in timp ce colesterolul HDL (considerat "bun") ramane stabil. Un consum de aproximativ 6 grame de scortisoara pe zi "reduce glucoza serica, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rau) si colesterolul total. Proprietățile antiinflamatoare ale scorțișoarei te apără împotriva bolilor cardiace. Printre altele, acest condiment scade nivelul de colesterol rău care, în timp, poate provoca diverse afecțiuni cardiovasculare. În plus, datorită acelorași proprietăți benefice, scorțișoara vindecă țesuturile interne inflamate, reducând riscul de infarct miocardic. Scortisoara ajuta la scaderea colesterolului rău şi la reglarea nivelului de trigliceride.Scorţişoara conţine foarte mult mangan, calciu, fier şi fibre cu efecte asupra bolilor coronariene şi a hipertensiunii arteriale !
• Tratează diabetul de tip 2:
Scorțișoara ajuta la scaderea nivelului de glucoza si de lipide la pacientii cu diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu publicat in Diabetics Care. Consumată pe stomacul gol, dar și după fiecare masă, scorțișoara ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge. Beneficiul de mai sus se datorează conținutului de cinamtanin B1 al scorțișoarei, care stimulează receptorii de insulină și inhibă enzima care îi dezactivează. În acest fel, celulele utilizează mai bine glucoza. De asemenea, "introducerea scortisoarei in dieta persoanelor cu diabet de tip 2 va reduce factorii de risc asociati cu diabetul zaharat si cu bolile cardiovasculare". Scoţişoara are doua efecte directe asupra glucozei: îi stimuleaza asimilarea şi ajută la o mai buna absorbţie la nivelul celulelor !
• Sustine si imbunătățește digestia:
Unii dintre compușii scorțișoarei, cum ar fi fierul, fibrele alimentare și calciul, îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv. Sărurile biliare aderă la acești compuși și sunt eliminate din organism. Acestea pot fi dăunătoare pentru colon dacă nu sunt evacuate din tractul digestiv. În plus, scorțișoara combate diareea, întrucât reglează spasmele intestinale. Ea poate fi folosită și pentru tratarea sindromului de colon iritabil. Un antioxidant din scorţişoară ajuta la ameliorarea disconfortului abdominal, combaterea indigestiilor, flatulenţei şi meteorismului. Ceaiul de scorţişoară este eficient în ameliorearea simptomelor bolii de reflux şi al sindormului de colon iritabil !
• Utila in boala Alzheimer:
Scortisoara te poate ajuta si in perioadele stresante sau incarcate, fiindca este un bun tonic neurologic. Scortisoara stimulează funcțiile cerebrale. S-a dovedit științific că scorțișoara ajută la stimularea funcțiilor cerebrale la persoanele mai în vârstă, îmbunătățind atenția, capacitatea de recunoaștere și memoria. Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit ca scortisoara ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract gasit in scortisoara contine proprietati care pot inhiba dezvoltarea bolii, potrivit lui Prof, Michael Ovadia de la Universitatea din Tel Aviv. Mai este utila si pentru Scleroza multipla: Scortisoara poate ajuta la oprirea procesului destructiv al sclerozei multiple, potrivit unui
neurolog de la Rush University Medical Center !
• Efect antioxidant si antiinflamator:
Scortisoara are un continut bogat de antioxidanti, cum ar fi polifenolii. Antioxidantii protejeaza corpul de actiunea radicalilor liberi, de stresul oxidativ al acestora. Scortisoara are proprietati antiinflamatoare. Inflamatia in corp este incredibil de importanta, insa ea devine o problema cand este cronica (pe termen lung) si este indreptata impotriva propriilor tesuturi din corp. Scortisoara este utila in acest sens, deoarece multe studii au aratat ca antioxidantii din compozitia ei au o puternica activitate antiinflamatoare !
• Recomandata in curele de slabire:
Cura de ceai de scoţişoară dureaza 4 luni, timp în care se consuma o cana de ceai neîndulcit, de doua ori pe zi, cu jumătate de oră înainte micul dejun şi de prânz. Ceaiul de scorţişoară nu este indicat seara, pentru că activează circulaţia sanguină şi centri nervoşi, motiv pentru care puteţi avea dificultăţi în a adormi sau puteţi avea un somn agitat.
Scortisoara te ajuta slabesti. Specialistii sustin ca un varf de lingurita de scortisoara adaugat la unul dintre preparatele pe care le consumi zilnic in cadrul dietei accelereaza arderea grasimilor. In plus, e util sa stii ca scortisoara taie pofta de mancare si iti ofera o senzatie de satietate. Daca ti se face foarte foame intre mese, taie cateva feliute de mar si presara putina scortisoara peste ele. E o gustare aromata, care iti va potoli foamea pentru 2-3 ore !
• Efect anticoagulant puternic:
Scorțișoara previne lipirea trombocitelor una de alta mai mult decât este nevoie. Tocmai de aceea este recomandată femeilor în perioada menstruației, întrucât ameliorează durerile și disconfortul abdominal !
• Combate stresul si are efect energizant:
Pulberea de scortisoara diminueaza tensiunile nervoase si vindeca migrenele, scortisoara te poate energiza, reduce stresul si calmeaza durerile de cap, in special migrenele. Elibereaza tensiunea de la nivel cerebral, scade inflamatia, reduce nivelul de oboseala si poate trata chiar si stresul cronic !
• Combate greața și vărsăturile:
Scorțișoara tratează greața și vărsăturile. Întrucât este un remediu 100% natural, femeile însărcinate îl pot folosi pentru a combate simptomele neplăcute din primul trimestru al sarcinii.
• Tratează gripa și problemele respiratorii:
După cum știm deja, această mirodenie ajută la tratarea răcelilor, a gripei și a altor probleme respiratorii. Dacă adaugi câteva lingurițe de scorțișoară în ceai, alături de puțin ghimbir proaspăt, obții un remediu excelent pentru febră și tuse. În plus, aroma plăcută de scorțișoară îmbunătățește dispoziția pacienților cu gripă. Proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale acestui ingredient miraculos garantează eficiența sa în tratarea răcelilor obișnuite !
• Combate virusul HIV:
HIV este un virus care atacă treptat sistemul imunitar, ducând la apariția bolii SIDA, dacă nu este tratat. Extractul de scorțișoară din varietățile Verum si Cassia, este considerat benefic în combaterea virusului HIV-1. Un studiu de laborator care a analizat celulele infectate cu virus HIV a descoperit că scorțișoara a oferit tratamentul cel mai eficient dintre cele 69 de plante medicinale studiate !
• Proprietaţi antifungice şi antibacteriene:
Compusul activ principal din scortisoara (aldehida cinamica) poate sa ajute la lupta contra multor tipuri de infectii. S-a dovedit ca uleiul de scortisoara trateaza eficient infectiile tractului respirator cauzate de fungi. De asemenea, el poate sa inhibe dezvoltarea anumitor bacterii, inclusiv Listeria si Salmonella. Efectele antimicrobiene ale scortisoarei pot, de asemenea, sa ajute la prevenirea cariilor si a distrugerii dintilor si pot sa reduca respiratia urat mirositoare. Prepratele pe baza de pudră sau ulei de scorţişoară sunt folosite în ameliorarea acneei, ajută la curaţarea scalpului, pot fi întrebuinţate ca scrub pentru faţă şi corp. Pulberea bioactiva de scorţişoară ajuta în micozele piciorului, atât pentru combaterea infecţiei, cât şi în eliminarea mirosului neplăcut !
• Alte beneficii:
•
Scortisoara este folosita pentru tratarea spasmelor musculare, varsaturilor, diareei, infectiilor, racelii, pierderii poftei de mancare si a disfunctiei erectile !
•
Scortisoara datorita substantei chimice din compozitia sa numita cinamaldehida, ajuta la lupta impotriva infectiilor fungice si bacteriene !
• Scortisoara ar putea ajuta la reducerea raspunsurilor negative ale organismului la mesele bogate in grasimi !
♦
Informatii Nutritionale / 100gr :
Pulberea de Scortisoara este bogata în substanțe nutritive. Constituenții săi principali includ 3 uleiuri volatile care sunt constituite in principal din: aldehida cinamica, eugenol, tanin, acid trans-cinamic, oxalat de calciu, cumarina, alături de aldehidă hidroxi-cinamică, aldehida o-metoxicinamică, alcoolul cinainic și acetatul său, vanilină, limonen, y-terpineol, alaturi de: mangan, fibre alimentare, vitamina B1, vitamina C, fier, calciu, potasiu, fosfor și calciu dar si alte elemente bioactive foarte benefice sanatatii !
♦
Mentiune:
I
naintea achiziţionării oricărui produs al companiei Nutramax, va recomandam să cititi cu atentie fisa produsului dorit. Informatiile si sfaturile legate de superalimente, pulberi bioactive sau suplimente alimentare nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii. Produsele noastre nu au intentia de a diagnostica, trata sau vindeca nici o boala !