♦
Principalele moduri de utilizare pentru uleiurile vegetale presate la rece sau macerate in ulei vegetal !
Uleiurile vegetale presate la rece sunt utilizate ca remedii naturale datorită numeroaselor beneficii aduse organismului. Pentru a beneficia de efectele acestora, afla mai multe detalii despre principalele moduri de administrare a uleiurilor vegetale
în cosmetica si aromaterapie, dar și precauțiile pe care trebuie să le ai în vedere in timpul utilizarii lor !
♦
Ce sunt uleiurile vegetale?
Uleiul presat la rece este un ulei care a fost obtinut prin utilizarea unei tehnologii ce utilizeaza un regim termic redus. Din acest motiv, uleiul presat la rece este considerat unul de calitate superioară. In mod traditional la nivel mondial uleiul se extrage din seminte oleaginoase: soia, floarea soarelui, alte surse ca : maslinele sau porumbul. Alte plante se foloseau mai ales in domeniu tehnic cum ar fi: rapita sau inul. In ultima vreme, datorita cercetarilor, s-a ajuns ca uleiul sa se poata extrage aproape din orice planta, in special din semintele acesteia, care concentreaza in mod natural cea mai mare cantitate de grasimi si principii bioactive. Uleiurile vegetale sunt compuși organici extrași din semințele sau alte părți ale unei plante. Diferența dintre uleiurile esențiale și cele vegetale o constituie faptul că cele din urmă conțin grăsimi și nu sunt volatile (nu se evaporă). La fel ca uleiurile esențiale, nici uleiurile vegetale nu sunt solubile în apă. Având în vedere faptul că uleiurile vegetale constituie o componentă importantă a aromaterapiei , ar trebui să ținem seama de calitatea lor. Specialiștii recomandă să alegem uleiuri vegetale de o calitate superioară, la fel cum alegem uleiuri esențiale de calitate superioară. Uleiurile vegetale de calitate sunt cele obținute prin presare la rece, deoarece în acest mod se diminuează orice modificare a proprietăților naturale ale uleiului. Uleiurile vegetale conțin vitamine și minerale și au multe proprietăți terapeutice. Cu cât gradul de procesare este mai mare, cu atât vor fi asimilate mai puține vitamine în corpul uman. De aceea, este bine să evităm uleiurile vegetale rafinate. Prin rafinare, uleiurile vegetale sunt tratate chimic pentru a-și schimba culoarea, mirosul, consistența.
♦
Ce uleiuri vegetale se folosesc în cosmetica si aromaterapie?
Există o varietate largă de uleiuri vegetale care pot fi folosite în cosmetica, aromaterapie, sau pentru diluarea uleiurilor esențiale. Unele dintre ele pot fi folosite singure, fără a fi combinate. Altele se recomandă a fi combinate cu alte uleiuri vegetale, datorită faptului că au un miros prea puternic sau o consistență prea grea. Cele mai întrebuințate uleiuri vegetale în cosmetica sau aromaterapie sunt: uleiul din sâmburi de piersica, uleiul din sâmburi de caise, cel de sâmburi de struguri, migdale, etc. Aceste uleiuri vegetale au o consistență ușoară și se absorb rapid în piele, fără a lăsa senzația de uleios. Aroma uleiurilor vegetale pure este abia perceptibilă, deci nu o va acoperi pe cea a uleiurilor esențiale. Alte uleiuri folosite în cosmetica sau aromaterapie includ uleiul de avocado, de cocos (mai ales cel fracționat), de alune sau de germeni de grau. Acestea fiind zise, vă invităm acum să vă alegeți uleiul dvs vegetal preferat, precum și uleiurile esențiale care să il acompanieze, și astfel să vă bucurați de un masaj aromaterapeutic reconfortant !
♦
Administrare Uz Extern :
• Pentru Ten | Uleiurile vegetale pure se pot utiliza pentru ten. Emolient, catifelează, regenerează, hidratează și purifică pielea. Reface țesutul lezat si oferă elasticitate și suplețe pielii. Selectati din oferta noastra uleiul vegetal potrivit pentru tenul dvs !
• Pentru Păr | Uleiurile vegetale pure se pot utiliza pentru intretinerea parului. Hidratează firul de păr. Ideal pentru măști sau adăugat în șampon împotriva căderii părului. Ajută la creșterea firului de păr. Oferă strălucire părului. Selectati din oferta noastra uleiul vegetal potrivit pentru parul dvs !
• Pentru Corp | Uleiurile vegetale pure se pot utiliza ca ulei corporal. Hidratează intens pielea. Stimulează circulația slabă. Menține apa în celule garantând hidratarea pielii.
Protejează țesutul de factorii externi. Selectati din oferta noastra uleiul vegetal potrivit pentru corpul dvs !
• Masaj | masajul cu ulei esențial diluat în ulei vegetal (migdale, cocos, avocado, măsline, pirsica, caise, etc.). Cantitățile diferă în funcție mai multe aspecte, dar în general se ține cont de vârsta persoanei pe care se va aplica uleiul, perioada de timp în care se va aplica amestecul și felul problemei. Totodată, țineți minte ca întotdeauna să testați întâi răspunsul pielii și al organismului la fiecare ulei, diluând mai tare, iar apoi să reveniți la concentrația potrivită pentru dumneavoastră.
♦
Administrare Uz Intern :
• Ingerare | Va atentionam că această metodă de administrare este recomandata doar la sfatul și sub supravegherea unui specialist, numai pe termen scurt și pentru probleme punctuale de sanatate. Această metodă e recomandata a se face doar la nevoie (boală), dar pentru perioade scurte de timp și sub supravegherea unui specialist. În acest caz, este absolut necesar să folosiți doar uleiuri esențiale de calitate,
diluate in uleuri vegetale. Pentru a evita iritarea mucoaselor tractului digestiv, uleiurile esențiale trebuie combinate cu miere sau ulei vegetal (de avocado, de măsline etc). Uleiurile esențiale nu trebuie folosite intern mai mult de 3 săptămâni. Nu administrati niciodată copiilor sau femeilor insarcinate, uleiuri esențiale ca uz intern, dacă acest lucru nu v-a fost prescris de medic !
♦
Diverse utilizari in :
• parfumuri, apă de toaletă: ulei esențial + alcool
• soluții împotriva insectelor: ulei esențial + ulei vegetal
• adăugate în șampoane și alte articole de îngrijire a părului
• adăugate în creme, loțiuni, geluri de duș
• pentru reîmprospătarea pot-pourrie- urilor
• etc !
♦
Observatii:
Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dvs. sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele sau tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc.
♦
Precizare:
Daca aveti afectiuni medicale adresati-va de urgenta medicului d-voastră. Efectele uleiurior vegetale difera de la un caz la altul in functie de organismul fiecaruia, perioada de administrare, sau de stilul de viata. Toate informatiile prezentate pe site au caracter informativ. Folositi informatiile prezentate pe site numai pentru informarea personala. Atentie ! Pozele produselor afisate pe site au caracter informativ si nu reprezinta obligatie contractuala din partea companiei Nutramax Trade srl !