IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Covid-19: ar putea Echinacea să actioneze ca un tratament profilactic?

Miercuri, 18 Mar 2020

https://i47.servimg.com/u/f47/19/17/38/41/banner34.jpg

Un studiu recent, publicat pe Research Gate dar încă neverificat de alți cercetători, sugerează că Echinacea ar putea avea un rol pozitiv în combaterea îmbolnăvirilor cu Covid-19. Studiul este făcut de câțiva cercetători specializați în virusologie și microbiologie de la prestigiosul laborator de cercetare Spiez din Elveția și poate fi accesat la adresa https://www.researchsquare.com/article/rs-15282/v1.

Flori de Echinacea

Articolul sugerează că Echinacea ar putea funcționa ca un profilactic cu efect real împotriva coronavirușilor, inclusiv Covid-19. Studiul lor s-a axat pe 7 viruși de tip „coronavirus”, inclusiv HCoV-229E, HCoV-OC43, HCoV-NL63, HCoV-HKU1 despre care se știe că devin agresivi iarna, cauzând diverse epidemii.

Acești viruși de tip coronavirus se înmulțesc în sistemul respirator și cauzează în general răceli ușoare și diverse infecții ale tractului respirator cu perioade scurte de incubație, deși ocazional au fost identificate și infecții ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonii mai complicate. Studiul susține că a luat în calcul și coronavirușii mai violenți, MERS-CoV și SARS-Cov, dar nu și actualul SARS-CoV-2 (Covid-19).

Și în trecut au fost publicate studii care susțineau că Echinacea ameliorează simptomele în cazul răcelilor și gripelor de sezon, ba chiar ajutau la recuperarea pacienților. Totuși, încă nu există studii care să dovedească fără putință de tăgadă că Echinacea poate fi utilizată ca să prevină îmbolnăvirile cu coronaviruși.

Echinacea este cunoscută și la noi, în medicina populară, ca având proprietăți curative și preventive în cazul răcelilor și guturaiurilor.

Vezi stirea originala aici !



Alte articole