IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Japonia | Natto fermentat si iaurtul foarte cautate acum pe fondul fricii generate de contaminarea cu Coronavirus !

Miercuri, 18 Mar 2020
Tokyo, 13 martie - 2020 (Jiji Press)

Natto din soia fermentata și iaurtul zboară de pe rafturile magazinelor din Japonia, pe fondul temerilor de noile infecții cu coronavirus, deoarece produsele sunt considerate remedii pe scară largă pentru a ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Experții spun însă că nu există dovezi științifice conform cărora consumul de alimente îmbunătățește imunitatea împotriva virusului.

Insa Natto are o mulțime de beneficii pentru sănătate, subțire, lipicios și înțepător, acest produs de soia fermentata este foarte polarizant, chiar și în Japonia. Natto fermentat ajută la păstrarea în bune condiții a sistemelor noastre digestive și, de asemenea, promovează creșterea probioticelor, ceea ce face posibilă absorbția mai bună a nutrienților. De asemenea, este la pachet cu fibre dietetice și o listă lungă de nutrienți, în special  proteine ​​și minerale precum manganul și fierul care intaresc si sustin sistemul imunitar.

Sistemul imunitar apără organismul împotriva invadatorilor, cum ar fi agenții patogeni, potrivit cercetătorilor de la laboratorul de imunologie al Universității Tsukuba și din alte părți. Sistemul tinde să se slăbească din cauza alimentației proaste și a expunerii la temperaturi reci, crescând vulnerabilitatea la infecții, spun ei.

- - - - -
Despre produsele fermentate din Soia :
Produsele din soia fermentata sunt direct legate de un risc mai mic de deces !  Un aport mai mare de produse din soia fermentată, cum ar fi miso și natto, este asociat cu un risc mai mic de deces, consideră un studiu efectuat in Japonia si publicat de The BMJ. 
Cu toate acestea, cercetătorii subliniază faptul că rezultatele ar trebui interpretate cu precauție, deoarece acestea ar fi putut fi afectate de factori nemăsurați (confuzivi).

În țările asiatice, în special Japonia, sunt consumate pe scară largă mai multe tipuri de produse de soia, cum ar fi natto (soia fermentată cu Bacillus subtilis ), miso (soia fermentată cu Aspergillus oryzae ) și tofu (caș de soia).  Cu toate acestea, nu este încă clar dacă diferite produse de soia, în special produsele de soia fermentate, sunt asociate cu efecte specifice asupra sănătății.

Așadar, o echipă de cercetători din Japonia și-a propus să investigheze asocierea dintre mai multe tipuri de produse din soia și decesul din orice cauză („toate cele care cauzează mortalitatea”) boli cardiovasculare totale (boli de inimă și cerebrovasculare), boli respiratorii și prejudiciu cerebral.

Ei își bazează descoperirile pe 42.750 de bărbați și 50.165 de femei cu vârste cuprinse între 45 și 74 de ani, care au participat la un studiu bazat în 11 din zonele centrelor de sănătate din Japonia. Participanții au completat chestionare detaliate despre obiceiurile alimentare, stilul lor de viață și starea de sănătate. Decesele au fost identificate din registrele rezidențiale și certificatele de deces într-o perioadă de urmărire de aproape 15 ani.

Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de soia fermentată (natto și miso) a fost asociat cu un risc semnificativ mai mic de deces cu (10%) al tuturor cauzeler mortalității !  Bărbații și femeile care au mâncat natto au avut, de asemenea, un risc mult mai mic de mortalitate cardiovasculară decât cei care nu au mâncat natto deloc. Autorii subliniază că produsele de soia fermentate sunt mai bogate în fibre, potasiu și componente bioactive decât omologii lor nefermentați, ceea ce ar putea ajuta la explicarea asociațiilor lor.

Dovezile crescânde au sugerat că produsele de soia fermentate sunt asociate cu beneficii pentru sănătate, scriu cercetătorii într-un editorial legat. Dacă oamenii mănâncă aceste produse depinde de cultura lor alimentară, spun ei, dar unele țări includ deja produsele din soia și soia fermentată în orientările lor dietetice.

Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a „perfecționa înțelegerea noastră asupra efectelor asupra sănătății pentru soia fermentată și poate pentru a informa dezvoltarea unor produse mai sănătoase și mai gustoase”, concluzionează sursa mai sus amintita. „Aceste eforturi ar trebui să fie de colaborare, incluzând nu numai cercetătorii, ci și factorii de decizie și industria alimentară”.



Alte articole